Top Ad unit 728 × 90

Son Yazılar

recent

Bilinen En İlginç 7 Mitolojik Yaratık




Bilinen En İlginç 7 Mitolojik Yaratık

1.Cyclops

Yunan Mitoloji’sindeki Tek gözlü devlerdir.Onlar tanrıdan korkmayan insan etiyle beslenen canlılar olarak nitelendirilir. Fakat iyi olanları da vardır. Zeus’a Ateş ve Şimşeği verenler gibi. Uranüs ve Gaia’nın çocukları olduğu söylenir.

2.Minatours

Yunan Mitoloji’sindeki Yarı insan, yarı boğa olan yaratıktır.
Girit’te hüküm süren güçlü kral Minos, gücünü kanıtlamak için denizler tanrısı Poseidon’dan ona kurban etmek üzere bir boğa vermesini ister. Poseidon boğayı Minos’a verir. Fakat hayvan, Minos’un hoşuna gider ve Minos, boğayı kurban etmez. Bunun yerine başka bir boğayı kurban eder. Poseidon bunu fark ettiğinde çok sinirlenir ve Minos’un karısını boğaya âşık eder. Minos’un karısı Pasiphae, boğayla çiftleşir ve boğa başlı, kuyruklu ama insan bedenli Minotor doğar. Minotor herkese zarar veren bir yaratıktır ve bunun üzerine mimar Daidalos’un yaptığı Labyrinthos adlı, içinden kimsenin çıkamayacağı yapıya kapatılır.


3.Unicorn

Yunan mitoloji’sindeki tek boynuzlu attır.Saflık ve Masumiyeti temsil eder. Kanı içildiğinde ölümsüzlüğe ulaşılacağına inanılır. Bu yüzden öldürmenin lanet getireceği düşünülür.Yine bir efsaneye göre yalnızca bakire kızların yanına gelir ve bu şekilde yakalanabilir.

4.Pegasus

Yunan Mitoloji’sindeki kanatlı attır.Deniz tanrısı Poseidon ve Medusa’nın çoçuğu olarak bilinir. Ayrıca Zeus’un oğlu Herkül’ün kardeşi olarak da bilinir. Perseus tarafından kafası kesilen Medusa’nın akan kanlarından doğduğu söylenir.Rengi tamamen beyazdır ve uçmasına olanak sağlayan iki kanadı bulunur.Doğar doğmaz dünyadan ayrılmış tanrılar diyarına göçmüştür. Zeus’un yıldırımlarını getirme görevini üstlenmiştir.

5.Simurg

Bizim kültürümüzde bilinen adıyla Zümrüdü Anka kuşu. Pers mitolojisi kaynaklı olsa da neredeyse diğer tüm mitolojilerde de yer almıştır. Zümrüdü Anka kuşu kırmızı renkte büyük ve görkemli bir kuş olarak tasvir edilir. En büyük özelliği ölürken alev alarak küllerinden tekrar doğmasıdır.

6.Griffin

Yunan Mitoloji’sindeki aslan vücutlu kartal kanatlı ve kafalı yaratıklardır.Arka ayakları aslan ayağı ön ayakları ise kartal ayağı olarak betimlenir.Son derece cesur ve onurlu hayvanlardır.Pençelerinde insan hatta fil taşıyabilecek güçtedirler.

7.Centaur

Yunan Mitoloji’sindeki kısmen insan kısmet at görünümle yaratıklardır.Karşı konulmaz güce sahip olan bir kabiledir.Genellikle kaba ve kötü yaratıklar olarak bilinirler.

Bilinen En İlginç 7 Mitolojik Yaratık Reviewed by MİTOLOJİK DÜNYA on 01:22:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm Hakları DHMC Politikalarınca Saklıdır Mitolojik Dünya © 2016
Tasarım JOJOThemes

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.